Jak dopadly Manželské večery online?

Na jaře 2020 si “karanténní” Manželské večery online objednalo 80 párů z celé ČR. Tady je pár zajímavostí ke kurzu:

  • Vysílali jsme živě, ale v průběhu večera bylo možné se přidat. A leckdo toho využil, i za cenu protáhnutí večera dlouho po půlnoci:

Pocty sledujicich vecer 3 crop.PNG
  • Manželské večery jsou skutečně pro každý pár - délka manželství byla mezi hosty od 1 roku do 32 let, kvalitě vztahu “dobrá” nebo “velmi dobrá” před kurzem u 56% párů, po kurzu u 82% párů. Účastníci kurzu byli jak věřící (z 10 různých církví), tak ti, kdo se za věřící nepokládají. A pro milovníky statistiky a “normálního rozdělení” tu jsou počty odpovědí na otázku “jak byste oznámkovali své rozhovory o sexu”?

Histogram Jak se vam mluvi o sexu.PNG
  • Každý přihlášený pár dostal krabici s romantickou obálkou na každý večer (foto tady) a mnoho párů si opravdu doma udělalo krásnou atmosféru (tedy kromě nás, kteří jsme vysílali…):

  • Více než 10 párů se po zakoupení kurzu už neozvalo a vlastně nevíme, jestli se kurzu účastnili. Že by klasická situace “miláčku, koupila jsem Ti překvapení”?

  • Když jsme se do toho pouštěli, ještě jsme netušili, jak je takový úkol technicky náročný. Dohromady nějakých 25 člověkohodin týdně… a to včetně foukání na wifi adaptér, aby se nepřehříval (díky újezd.net za to, že nám na to zdarma navýšili kapacitu!):

Vysilaci studio screenshot.PNG

Anonymně pár vašich reakcí

“Chtěli jsme se účastnit už pár let, ale teprve online přenos byl pro nás schůdná varianta."

“Manželské večery jsou skvělou možností, jak si udělat čas pro sebe, zvlášť v době, kdy máme malé děti. Připravíme si romantickou atmosféru, hezky se upravíme jen pro sebe, jako bychom šli opravdu na rande :)”

“Rozhovory nám přišly velmi zábavné, opravdu jsme se dobře bavili (máme podobnou zkušenost s jezírkem).”

“Dakujeme, absolvujeme manž.večery druhý krát (cca po 7.rokoch) a vždy objavíme niečo "nové". Rovnako aj tentokrát, vďaka.”

“Začnete mluvit o věcech, které jste chtěli probrat a nevěděli jste, jak začít.”

“Dalo nám to znovu jistý restart pro manželství. V kurzu se dozvíte praktické rady i upřímné rady...lidí, kteří už spolu jsou 49 let :-) a stále je potřeba soustavně na manželství pracovat…”

“Máme už nyní dlouhý seznam přátel, které chceme na kurz pozvat.”