Co se může pokazit, to se taky pokazí...

Vysílání prvního večera Manželských večerů jsme plánovali, chystali a především testovali několik týdnů. A hned ze začátku nic nefungovalo. Co se jen mohlo pokazit, ptáte se? Jestli vás to zajímá, tady je trochu technické vysvětlení…

  • Stream z Facebooku nešel vložit na stránky Manželských večerů a hlásilo se, že vkládání je zakázáno. Tady je nastavení toho stejného videa na Facebooku:

Nastaveni vkladani FB.PNG
  • Po patnácti minutách nám Facebook stream stopnul s tím, že porušujeme práva Universal Music Group. Přitom jsme schválně používali hudbu (Open Goldberg Variations), která je volně šiřitelná (public domain) a speciálně nahraná od Kimiko Ishizaky k tomu, aby pod žádným copyrightem nebyla.

  • Při startu streamu ze Zoomu na Facebook po dvou sekundách zmizela stránka Facebooku s nastavením streamu a objevila se černá obrazovka s křížkem. Hmmm… nic takového jsme neviděli ani včera, ani předevčírem, a samozřejmě ani dnes po skončení streamu :)

  • A to nešťastné přetáčení… Samozřejmě jsme ho chtěli v nastavení streamu zapnout, ale jak to udělat, když s námi Facebook aktivně bojuje o zakliknutí toho správného políčka? Doteď nevíme, co s tím:

 
 

Tak teď už víte, co všechno nás potkalo… a co musíme do příštího týdne vyřešit :) Budeme se těšit na druhý večer,

Vaši Guttnerovi a Mizurovi