Překonali Atlantik, pohádali se jen dvakrát

Inspirací pro komunikaci v krizových situacích může být manželský britských lékařů, Adam Baker a Charlie Fleury, kteří společnými silami převeslovali v zimním počasí celý Atlantik.

Manželé chtěli v rámci své cesty vybrat 100 000 liber pro charitativní organizace a zatím se jim podařilo vybrat asi 20 000 liber.Dvojice spala v malé kajutě, ve které se teplota vyšplhala až ke čtyřiceti stupňům. Bojovali také s psychickým i fyzickým vyčerpáním.

"Bylo to těžké - ale dokázali jsme využít zkušenosti, které jsme získali při práci na oddělení urgentního příjmu. Opravdu nám pomohlo, když jsme se na oceánech dostali na dno, abychom se přes ně přenesli."

Cesta trvala 51 dní a celou cestu se střídali po dvou hodinách, až urazili celých 4.800 km. Podali tak náročný fyzický výkon, že po cestě byl problém vykonávat i úplně jednoduché činnosti jako čištění zubů.

Navzdory extrémním podmínkám a nedostatku spánky se prý pohádali jen dvakrát - a vždycky to bylo, když Adam omylem udělal navigační chybu. Dodal ale: "Víme sice, co toho druhého vytočí, ale víme taky, v čem se o něj dá opřít. Některé týmy se prý postupně odcizují, my jsme si ale všechno vyříkávali hned." Svůj úspěch přičítají nejen tomu, že zvládají náročné situace jako lékaři, ale také jako manželé.

"Jsme moc rádi, že jsme toto dobrodružství se všemi jeho vrcholy i pády zvládli.

"Je to zážitek, na který nikdy nezapomeneme.

Zdroj: https://www.northantslive.news/news/northamptonshire-news/married-northampton-couple-complete-atlantic-6623140