Představujeme odborníka: Dr. Henry Cloud

Dr. Henry Cloud je známý klinický psycholog, autor 45 knih, které byly přeloženy do řady jazyků, z nichž nejznámější je jeho bestseller Hranice, který napsal s kolegou Johnem Townsendem.

Působí také jako kouč a pomáhá tak lidem ve vedoucích funkcích a jejich týmům, aby mohli posunout svůj výkon, vůdcovské dovednosti a zlepšit kulturu firmy. Spolu se svým spolupracovníkem Johnem Townsendem provozuje soukromou poradenskou praxi. Dr. Cloud je považován za jednu z nejvlivnějších osobností v oblasti osobního rozvoje. Jeho dobročinná práce se zaměřuje na problematiku bezdomovectví.

Působení Dr. Clouda si všimla také mnohá média, ať už to je New York Times, Wall Street Journal, Boston Globe, Publisher’s Weekly či Los Angeles Times.
Dr. Cloud žije v Los Angeles se svou ženou a dvěma dcerami.

Hranice se netýkají jen fyzické vzdálenosti. Hranice nám slouží především v psychologické a vztahové oblasti. I v telefonní budce si můžete vymezit jasné hranice. Velmi často se problémy s hranicemi projevují manipulací a ovládáním druhých, což vzniká tak, že rodiče něco chtějí, začnou překračovat hranice a snaží se vést své dítě a jeho partnera svým směrem a ovládat jejich vztah.